Tidigare


2015
Välgörenhetskonsert “Gå inte förbi”

TACK alla som var med och bidrog till att detta gick i hamn. Resultatet av insamlingen blev 10 st toaletter till Naduvarakarai village.

Tack, Gefle Dagblad >>>
Tack, Arbetarbladet >>>
Inför kosert, Arbetarbladet >>>
Inför kosert, Gefle Dagblad >>>

15 november kl. 15:00 Musikverket, Kulturcentrum Sandviken
Det kommer att bli en frivillig entré, du får lämna ditt bidrag på plats i Musikverket.

Alla intäkter som kommer in under konserten går oavkortat till Indien. Om vi får in tillräckligt mycket så har vi möjlighet att bygga fler toaletter och det gör vi då i byn Naduvarkarai som ligger mellan Mamallapuram och Thirukalikundram och de som bor där får då möjligheten till god hygien. Vi har siktet inställt på 10 st toaletter den här gången, en toalett inkl arbete/omkostnader blir ca 10.000 INR = 1.500 SKr.

Varför Indien? Jo därför att det finns ett pågående samarbete mellan oss och Deepa Varadarajan. Med minimala resurser och låg utbildning är det så gott som omöjligt att komma någon vart. När jag varit där och lärt känna plats och människor och träffat underbara barn är det inte så svårt att få känslan av att vilja hjälpa till, det gör DU med genom att komma på konserten och lämna ett frivilligt bidrag. Då hjälper du till att ge dem lite av de resurser dom saknar och vi har i överflöd.

_____________________________________

Medverkande artister var:

Christopher Andersson Bång Trio
Intensitet och sväng är nyckelord när Christopher A Bång ställer sig med båda fötterna på scengolvet. Med närmare 700 liveföreställningar i ryggen med olika band, sedan början av 2000-talet, har Christopher skaffat sig en scennärvaro, som märks tydligt under hans framträdanden. Med starka berättelser framförda med genuint sväng kryssar Christopher fram på en ocean av historier som ibland tom är sanna. Tilldelades Länsförsäkringar Kalmar läns stipendium 2015 under VisFestivalen i Västervik.
Lyssna på “Ett maraton i leriga spår”
Hemsida

_____________________________________

Jenny C
“My first album “SIGN”, is a summary of my musical brain so far, which needs to be drained…”
Så sammanfattar själv JennyC sin musik. Det hörs tydliga influenser från 60- och 70-talet, med en gnutta 80-tal. Melankolisk och rockig; överraskande och hoppfull. Det är upp till lyssnaren att kategorisera. JennyC har arbetat i Abbey Road Studios, där producenten Alex sammanfattade “SIGN” med orden: Big Epic Sound! Bakom JennyC döljer sig Jenny Christoffersson, som har arbetat som musiker i hela sitt liv.
Jenny har en klassisk pianistutbildning i botten, men kände att det var tid för sången och låtskrivandet att få ta plats. JennyC består även av Pär Geson Gunnarsson, Emil Alstermark, Johan Fernlund, Pär Pärpan Wahlqvist och Jonas Strömberg.”
Lyssna på JennyC >>>

_____________________________________

Sanaya Singh
Sanaya är en mångsidig tjej från Mumbai, som flyttade till Gävle 2008 vid 17 års ålder för att studera internationellt socialt arbete i Sverige.
Hon är nu socionom och jobbar som universitetsadjunkt vid Högskolan i Gävle. Men främst är det dans som är hennes passion sedan barndomen. Hon är utbildad i Bharat Natyam- en form av indisk klassisk dans, liksom flertalet andra indiska folkdansformer. Hon bedriver dessutom Bollywooddanskurser och workshops i Sverige, och utför föreställningar på olika kulturella evenemang. Sanaya valdes också som “Miss India Sweden 2015” och har vid flertalet tillfällen blivit utnämnd till kulturell ambassadör för Indien-Svenska samhället.
Med Sanayas uppträdanden kommer publiken få en inblick i den indiska kulturen, med indisk musik, dans och folklore i fokus.

_____________________________________

Olle Tjern
När jag var 12 år fick jag en gitarr av Pappa, säkert litegrann i hopp om att få mig att sitta still då och då. Gitarren vart en ganska bra vän och jag har spelat gitarr varje gång jag tittat på tv sen dess, ibland blir det snygga melodier som sedan blir låtar. Jag skriver alltid på svenska! Många tycker att texterna är berörande då jag skriver texten exakt som det är. Jag gör otroligt sällan uppträdanden på det här sättet, då många av texterna betyder så mycket för mig så att det gör därför lite ont att sjunga dom. Jag brukar säga att jag gör låtarna och framträdanderna som terapi.
Tilldelades Lars Bucans kulturstipendium 2015 >>>
Lyssna på “Till Farfar”

_____________________________________

Felisia Westberg

Ensam på scenen med enbart en bas som sällskap bjuder Felisia med dig på en stark och säregen resa genom ett musikaliskt landskap där sången och basen får ta lika mycket plats. Hon blandar egenskrivna texter med dikter av svenska poeter och framför dessa med hjälp av spännande melodier och klanger. Felisia är född och uppvuxen i Gävle men har rört sig mycket över hela landet och jobbar idag som frilansande musiker.
Lyssna på “Where do we go”
Hemsida

_____________________________________

Monica Andersdotter och Christer Odlander kan tyvärr inte medvärka pga sjukdom!

“Monicas röst tål att visas naken”. Efter en tids uppehåll är hon tillbaka med egna mjuka, innerliga visor och jazz toner. Hennes texter berättar om vardagsnära ting i jazzpoetiska fraser. Hon har tidigare samarbetat med bl.a storheter som Arne Domnérus, framträtt på Jazz på Skansen, Jazz i Svaben, Gävle Konserthus. Monica har medverkat i Sveriges Television och SR. Uppmärksammades som visdiktare i SR, P1 Freja “Veckans artist”. Spelat in flera skivor, den senaste i Finland.
Christer Odlander bosatt i Sandviken. I ungdomen var det popmusik, men också klassiskt skolad pianist. Christer ackompanjerar Monica bl.a. på “Svagt blå jazztoner”.
Lyssna på “Lek i ett regn”

_____________________________________


2014
Konstlotteri som resulterade i två toaletter.

_____________________________________
Ett stort tack till konstnärerna som bidrog med vinster till lotteriet 2014: Monica Andersdotter, Christer Carlstedt, Margareta Danhard, Annika Erixån, Ingela Jönsson, Pär Kock, Linnea Larsson, Marie Lindgren, Helena Nyman, Johan Nyström, Pamela Törn Skoglund, Nils Törnqvist, Malin Wikström, Christina Wannberg, Åsa Wängelin och Mattias Windemo med skivan “WE”.
Konstlotteriet inbringade pengar till två toaletter. I Thirunilai village bor 90 familjer men där fanns tidigare ingen toalett, nu står den bakom skolan/samlingshuset i byn. I januari -15 var jag där och överlämnade pengarna, toalettbygget sattes då igång och jag fick klippa det röda bandet.

Det röda bandet klipps på de första toaletterna.