Wings to Hope

Pamela med barnen i Kurumbakai village.

“Wings to Hope” är en ideell organisation som drivs av Deepa Varadarajan i Mamallapuram i södra Indien.

Jag, Pamela Törn Skoglund är Deepa Varadarajan`s svenska kontakt. Jag har varit på plats i Indien för att överlämna insamlade pengar och för att se projekt gå i lås. Jag har besökt byarna och träffat många fina barn. Ni kan läsa om tidigare projekt i menyn till vänster.

Det började 2013 när jag var i Indien för första gången och då träffade Deepa. Hon bjöd med mig och mina vänner till byn Karumbakkam, en fattig by ute på landet. Där möttes vi upp av entusiastiska barn som hade övat in några danser för att uppträda för oss. Under uppträdandet såg jag en flicka som rörde sig välldigt fint i dansen, hon hade ett stort vackert tyg lindat runt höfterna istället för en kjol. ( dom hade satt på sig det finaste dom hade…) Efter dansen delades det ut teckningar till oss och gissa vems teckning jag fick, jo flickan som jag iaktagit. Några dagar senare bestämde vi att jag bl.a. skulle sponsra flickan så hon kunde gå i skolan.
Så började kontakten med Deepa och Indien.

Deepa jobbar ideeellt för att hjälpa utsatta/fattiga barn. Hon gör ett fantastiskt jobb och hennes ambition är att alla barn ska få gå till skolan, lära sig läsa och skriva och förstå vilka möjligheter som finns. Det är dessvärre inte alla som kan och har råd med detta. Många barn måste börja jobba tidigt för att hjälpa till att försörja familjen.

Deepa´s hjälp riktar sig till barnen som bor på landsbyggden i området Tamil Nadu. På landsbygden är mångas bostäder under all kritik, dom bor i hyddor med jordstampade golv och har tak av palmblad som inte håller tätt när det regnar. Dom behöver framför allt mat och hela kläder, för att gå i skolan uniform, pennor och skrivböcker mm. mm. Alla har inte råd med detta, som vi ser som självklart.
I många familjer förekommer det också missbruk, de som drabbas värst av det är barnen.
För organisationen Wings to Hope jobbar Mrs Deepa med att hjälpa dessa barn, både socialt och ekonomiskt. Inga pengar ges till föräldrar med problem utan allt ekonomiskt går genom Mrs Deepa så att hjälpen kommer barnen till godo och inte används till något annat. Organisationen är volontär och bygger på välgörenhet och sposorer. Vi är en del av sponsringe!

Deppa delar ut skolböcker